به گزارش افکارنیوز، هفته گذشته بود که وزیر آموزش و پرورش از برگزاری آزمون مربیان پیش دبستانی در ۱۷ مرداد خبر داد.
البته فانی از احتمال تغییر تاریخ برگزاری این آزمون یاد کرد و گفت: دستورالعمل آزمون مربیان پیشدبستانی آماده شده است و یک جلسه هماهنگی با معاونت توسعه منابع انسانی ریاستجمهوری را در پیش داریم که امیدواریم بتوانیم هماهنگیهای لازم را انجام داده تا بتوانیم اقدام کنیم. آزمون استخدامی طبق قانون شامل مربیان پیشدبستانی در یک شرایط خاص و معلمان خرید خدمت آموزشی است که اجازه میخواهم نهایی شده آن را اعلام کنیم که بعداً انتظار و توقعی در مخاطبان ایجاد نشود.
در قانون مصوب مجلس در این خصوص آمده است: دو تبصره به شرح زیر به عنوان تبصره های (۸) و (۹) به ماده (۱۷) قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش اصلاحی مصوب ۱۳۸۹.۱۰.۰۷ الحاق میشود.
تبصره۸ـ احکام قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش مصوب ۱۳۶۹.۰۳.۰۸ به استثنای احکام ناظر بر دانشآموزان دانشسراهای تربیت معلم به قوت خود باقی است.
دانشجویان ورودی سال ۱۳۸۸ مرکز تربیت معلم نیز که طبق مقررات مربوطه مشخص شدهاند مشمول این حکم میشوند.
تبصره ۹ـ وزارت آموزش و پرورش موظف است در اجرای تبصره (۲) ماده (۵۱) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۹.۱۰.۰۵ و بند (ج) ماده (۲۴) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶.۰۷.۰۸ از تاریخ لازم الاجراءشدن این قانون حداکثر ظرف ۲ سال کلیه مربیان پیش دبستانی و نیروهای خرید خدمت آموزشی خود را که با آموزش و پرورش همکاری داشتهاند از طریق برگزاری آزمون و با در نظر گرفتن شرایط مندرج در مواد (۲) و (۳) قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب ۱۳۸۸.۰۷.۱۵ و اصلاحات بعدی آن، مدرک و رشته تحصیلی، جنسیت، نیاز منطقهای و سنوات همکاری با آموزش و پرورش در اولویت استخدام قرار دهد. درباره مربیان پیشدبستانی مطابق روال قبل اعم از سیاستگذاری، نظارت، صدور مجوز و تدوین محتوا عمل کند.
برگزاری آزمون استخدامی در آموزش و پرورش با توجه به فرصت مجلس برای این موضوع در دولت دهم به نتیجه نرسید.
اواخر فرودین ۹۲ بود که حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزشوپرورش وقت درخصوص برگزاری آزمون مربیان پیش دبستانی گفت: آموزش و پرورش بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی آموزش و پرورش برای همیشه باید تکلیف مربیان پیشدبستانی را روشن کند و موظف است طی دو سال با برگزاری آزمون، این نیروها را تعیین و تکلیف کند.بر اساس قانون، آموزش و پرورش میتواند طبق نیاز بر اساس تخصص، رشته، منطقه و جنسیت این آزمونها را برگزار کرده و نیروهای پذیرفته شده را تعیین و تکلیف کند و این آزمون یک بار برای همیشه برگزار خواهد شد و پس از آن هیچ نوع آزمونی برای مربیان پیش دبستانی برگزار نخواهیم کرد، چرا که میخواهیم همانند نیروهای شرکتی و حقالتدریسی برای همیشه این نیروها را ساماندهی کنیم.
اما آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی در دولت دهم برگزار نشد و پرونده این موضوع به دولت یازدهم رسید.
با روی کار آمدن دولت یازدهم مربیان پیش دبستانی بیش از گذشته خواستار مشخص شدن تکلیفشان شدند و این روزها نیز فرصت مجلس برای برگزاری این آزمون در ماههای پایانی خود قرار دارد. مسئولان آموزش و پرورش نیز از برگزاری آزمون مربیان پیش دبستانی در مرداد ماه خبر میدهند.
علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش با حضور در برنامه نگاه یک درخصوص برگزاری آزمون مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی عنوان کرد: مجلس حدود یک و نیم سال قبل قانونی تصویب کرد که هر گونه برگزاری آزمون استخدامی منوط به اجازه معاونت توسعه انسانی رئیس جمهور است، به دنبال جلسه مشترک با این معاونت هستیم تا هماهنگی های لازم انجام شود، ما هم دستورالعملهای برگزاری آزمون از مربیان پیش دبستانی را آماده کرده ایم.
اما موضوعی که برخی از نمایندگان مجلس از جمله جبار کوچکی نژاد به آن اشاره میکنند مسئله استخدام این افراد و جذب مجوز استخدام از معاونت توسعه انسانی ریاست جمهوری است.
وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش اعلام کرده که در مرداد ماه این آزمون را برگزار خواهد کرد، میافزاید: طبق قانون باید آزمون مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی برگزار شود اما مسئلهای که هماکنون مطرح بوده این است که با برگزاری این آزمون، افرادی که پذیرفته میشوند از همان ابتدا به استخدام آموزش و پرورش دربیایند یا در اولویت استخدام قرار بگیرند تا هر زمانی که دولت مجوز استخدام داد، استخدام شوند.
کوچکی نژاد ادامه میدهد: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به آموزش و پرورش پیشنهاد داده است تا آزمون مربوطه را برگزار کند و از این نیروها به عنوان حقالتدریس در جاهایی که نیاز دارد استفاده کند تا مجوز استخدام را از دولت دریافت کنند.
حدیدی کارشناس اقتصاد آموزش و پرورش نیز در این خصوص به تسنیم میگوید: در ابتدای سال شاهد بودیم که مسئولان آموزش و پرورش از اجرای قانون بازنشستگی پیش از موعد فرهنگیان بدون سنوات ارفاقی خبر دادند اما دولت بازنشستگی پیش از موعد را در سال ۹۳ به دلیل بار مالی که به همراه داشت، متوقف کرد.
وی میافزاید: با برگزاری آزمون مربیان پیش دبستانی و استخدام این افراد بار مالی برای دولت به وجود میآید و باید اعتبار لازم در این زمینه در بودجه ۹۳ لحاظ میشد.
قاسم جعفری، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در این زمینه به تسنیم میگوید: برگزاری آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی قانون مصوب مجلس است و از دولت این انتظار وجود دارد که این قانون را اجرا کند حتی با وجود بارمالی آن برای دولت.
وی می افزاید: آموزش و پرورش در مجموع نیروی مازاد دارد و در بحث نیروی انسانی دچار بحران است به گونه ای که در کلان شهرها با تورم نیروی انسانی و در مناطق محروم با کمبود نیروی انسانی مواجه است.
نظرات شما عزیزان: